Korte inhoud |  < Terug naar boekenoverzicht

Getekend door de oorlog. De artistieke Duffelse familie De Smet rond en tijdens WOII.

uitgave in kleur - 2017 - 195 p. - 150 ill.

'Getekend door de oorlog' vertelt de fascinerende geschiedenis van de broers De Smet. De familiesaga is een uniek tijdsdocument, dat moedig getuigt over een moeilijk thema: oorlog, collaboratie en repressie. Maar het werpt ook een licht op de creatieve kantjes van het Duffelse gezin.

Protagonisten zijn Leon, Frans en Louis De Smet: drie jongens uit een gezin van vier zonen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wagen zij zich op het glibberige pad van de collaboratie. Daar betalen zij na de oorlog een zware tol voor.

Over deze bijzondere episode werd in de familie De Smet lange tijd in alle talen gezwegen. De kinderen Kris en Jan (van Leon én van de Nieuwe Snaar) en Marleen (van Louis) bleven met vele vragen achter. Historicus Dirk Van Engeland stak een handje toe bij het leggen van de puzzel.

Het oorlogsverleden van de drie broers bleek intensiever dan verwacht. De maandenlange gevangenschap die de gebroeders De Smet na de oorlog moesten ondergaan, was een zware dobber. Toch slaagden zij er, dankzij hun creatieve geest, in om de draad van het burgerleven weer op te pikken. In 'Getekend door de oorlog' wordt hun naoorlogse, artistieke ontbolstering gestoffeerd met kleurrijke illustraties en ludieke getuigenissen uit het rijk gevulde en goed bewaarde familiearchief.

Getekend door de oorlog. De artistieke Duffelse familie De Smet rond en tijdens WOII.

Thuis afhalen: 26,90 euro
Opsturen: 32,00 euro

Website design by Design in Motion Webdesign