Korte inhoud |  Inhoudstafel |  fragment |  Foto's |  Krantenartikel |  < Terug naar boekenoverzicht

’t Is weer oorlog Deel II
Duffelaars vertellen over het dagelijkse leven, de Bevrijding en de V-bommen

2010 – 270 pagina’s – 230 ill.

In 2010 is het 70 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog losbarstte en 65 jaar geleden dat nazi-Duitsland de overgave ondertekende. Duizenden Duffelaars hebben deze oorlogsperiode doorstaan. Voor de meesten was het een onvergetelijke ervaring. Deze tussenoorlogse generatie is stilaan aan het verdwijnen. De afgelopen jaren ben ik bij talloze directe getuigen langsgegaan om hun verhaal op te tekenen. Andere dorpsgenoten boden me hun memoires, archiefstukken en oorlogsfoto’s aan. Al deze informatie mondde in 2010 uit in een tweeluik van Duffelse verhalen. Geen academisch feitenrelaas maar een verzameling van 35 diepmenselijke getuigenissen, over hoe de kleine man of vrouw in de straat zo goed mogelijk de oorlog trachtte door te komen.

Kent u peeënkoek of bierpap? Waarom voelde de Duffelaar zich ongemakkelijk telkens hij over "de brug" moest? Hoe verzeilde een Pool in het Netedorp? Op welke manier werd Duffel bevrijd? Waar vielen er dodelijke V-bommen? De antwoorden op al deze vragen kan u lezen in dit tweede deel van ‘t Is weer oorlog.

Soms rauw en ongenuanceerd, dan weer emotioneel en ontroerend. Een beklijvend tijdsdocument van de laatste Duffelse getuigen, dat de grenzen van het lokale overstijgt.

’T Is weer oorlog Deel II

Thuis afhalen : 19,90 euro
Opsturen : 25,00 euro

Website design by Design in Motion Webdesign